Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-09@02:53:55 GMT

تأکید بر استفاده از سیره عبادی و سیاسی امام رضا(ع)

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۱۱۱۲

تأکید بر استفاده از سیره عبادی و سیاسی امام رضا(ع)

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، سید ابراهیم حسینی امام جمعه ساوه در وبینار شمیم ولایت و عصمت که به همت معاونت ایران-امور بانوان مجمع تقریب برگزار شد،  ضمن تبریک به مناسبت ایام دهه کرامت، گفت:امام رضا(ع) امام رئوف و امام مهربانی ها، مظهر رضای پروردگار و دارای سیره اخلاقی بسیار ممتاز است.

وی ادامه داد:همه اهل بیت عصمت و طهارت سرآمد فضایل و مکارم خلاقی بودند و به ویژه علی بن موسی الرضا(ع) در این جهت درخششها و تلألوهای خاصی در جهت مهرورزی و تواضع داشت، هیچ گاه برای خود جایگاه خاصی قائل نبود و با بردگان و تهی دستان همسفره می شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسینی افزود: یکی از سیره های مهم آن حضرت، مقام علمی آن بزرگوار است که معروف به عالم آل محمد است و این سیره به خصوص در مناظرات علمی ایشان تبلور داشت.

وی با بیان این مطلب گفت: اسلام با شمشیر پیشرفت نکرد، بلکه با فضایل اهل بیت(ع) و  با این قبیل کارهای اخلاقی پیشرفت کرد؛ امام رضا (ع) در همه مناظرات با فرق مختلف اسلامی و حتی ادیان دیگر پیروز می شد، خود بزرگان اهل سنت مقام علمی ایشان را می ستوند، عسقلانی در کتاب تهذیب التهذیب جلد 7 صفحه 389 این را بیان می کند؛ ابن نجار از علمای اهل سنت هم می گوید، امام رضا(ع) در علم و دین چنان جایگاهی داشتند که در بیست و چند سالگی در مسجد النبی فتوا می دادند. 

امام جمعه ساوه اظهار داشت:خود امام رضا (ع) نقل می کنند که من در مسجد پیامبر(ص) می نشستم تا دانشمندانی که در مدینه بودند، اگر در بین بحثهایی که می کردند در مسأله ای می ماندند به من مراجعه  کنند و من به مسائل آنها پاسخ می دادم؛ یکی از نکات قابل توجه در مورد آن امام بزرگ، توجه علمای اهل سنت به زیارت ایشان در زمان حیاتشان و انجام مناظرات و همچنین توجه بزرگان اهل سنت به زیارت قبر مطهر آن بزرگوار است؛ از جمله ابوبکر محمد بن خزیمه، فقیه و مفسر و محدث اهل سنت در قرن سوم و چهارم هجری به زیارت قبر آن بزرگوار می رفت.

وی خاطر نشان کرد: نکته بسیار مهمی که برای همه ما قابل دسترس است و میتوانیم سبک زندگی خود را مبتی بر آن کنیم، سبک عبادی آن امام از جمله نماز اول وقت است؛ حین مناظرات علمی هم وقتی صدای اذان شنیده می شد مناظره را قطع می کرد و به نماز می ایستاد؛ از جمله سیره عبادی آن حضرت، سجده های طولانی ایشان است و همانطور که در روایت داریم اگر انسان بخواهد به خدا نزدیک شود، هیچ چیز مثل سجده طولانی در این زمینه نقش ندارد.

حسینی اضافه کرد:دعبل خزاعی از شاعرین و مادحین اهل بیت(ع) قصیده ای در وصف آن امام سرودند و امام رضا(ع) در پاسخ خواستد به ایشان صله ای بدهند که پیراهن یا بر اساس برخی تعابیر عبای خود را به وی دادند و فرمودند، قدر این لباس را بدان چون هزار شب در آن نماز خواندم و هر شب هزار رکعت نماز با آن به جا آورده ام و هزار ختم قرآن با این لباس خوانده ام.

امام جمعه ساوه در ادامه به بیان سیره سیاسی امام رضا(ع) پرداخت و گفت: حضرت رضا(ع) از 55 سال عمر خود 20 سال را امامت داشتند که در دوران سه خلیفه عباسی هارون الرشید و امین و مامون الرشید فرزندان هارون بود و در این دوران از حاکم جائر و طاغوتی اجتناب می کردند.

وی با بیان این مطلب افزود: همه اهل بیت(ع) پناه مردم بودند و با حاکمان طاغوتی و مستبد کنار نمی آمدند و این خیلی مهم است؛ خط مشی کلی انبیا(ع) هم بندگی خدا و هم پرهیز از طاغوت است؛ به همین جهت مأمون، امام رضا(ع) را با اینکه در مدینه سکونت نداشتند، تبعید کرد، چون احساس خطر می کرد؛ امام رضا(ع) حاضر نشد ولایت عهدی مأمون را بپذیرند و وقتی ایشان را مجبور کردند، مشروط به این پذیرفتند که در هیچ یک از کارهای مأمون شریک نباشد.

حسینی خاطر نشان کرد: آنچه خیلی مهم است،  توامان بودن سیره سیاسی با سیره عبادی است؛ متأسفانه حاکمان جوامع اسلامی جوری عمل می کنند که عملا سکولاریسم هستند و شریعت در حد عبادت فردی فرو کاسته می شود؛ در حالی که مفسرین اصلی قرآن و سنت که در جایگاه پیامبر(ص) قرار گرفته اند و مورد توجه شیعه و اهل سنت بودند؛ سلوکشان به این شکل نبوده است و همزمان با سلوک عبادی،  سلوک سیاسی را هم داشتند.

وی اضافه کرد: اسلام سیاسی ناب که امروز منشأ بیداری اسلامی شده، همین سلوک اهل بیت عصمت و طهارت (ع) یعنی توامان کردن سیاست و عبادت است؛ اینگونه نبود که در گوشه مسجدی زهدی پیشه کنند و کاری به جامعه نداشته باشند؛ حلال مشکلات مردم بودند و در کنار مردم مقابل حکومتهای طاغوتی می ایستادند و از ظرفتیهای عبادی استفاده می کردند، مثلا مأمون اصرار داشت که امام رضا(ع) نماز عید فطر را بخواند که امام نمی پذیرفت و وقتی با اصرار و تحمیل مأمون مواجه شد، فرمود:میخوانم ولی با شرط خودم؛ بنابراین با پای برهنه طوری نماز عید فطر را برگزار کردند که مأمون پشیمان شد که چرا این خواسته را از ایشان داشته است؛ امام رضا از همین نماز عید فطر جوری استفاده کرد که وسیله اتحاد و انسجام امت اسلامی و فریاد علیه حاکمان مستبد و طاغوتی شد.

امام جمعه ساوه افزود: ما هم می توانیم این کار را بکنیم؛ این ظرفیتها در دین ما وجود دارد؛ مثلا حج که کنگره بزرگ اسلامی است که اگر بتوانیم مثل امام رضا(ع) و سایر ائمه(ع) از آن استفاده کنیم و در آنجا همایشهای بیداری اسلامی و اتحاد اسلامی برگزار کنیم و فریاد خیزش علیه نظام استکباری سر دهیم، جهان اسلام تبدیل به قدرت بزرگی می شود.

وی در پایان گفت: ما در عین حال که باید مظهر اخلاق و نجابت و مکارم اخلاقی باشیم و عبادت کنیم، می توانیم در جامعه حضور داشته و در پشبرد اهداف اسلامی  تلاش کنیم تا یک جامعه متعالی و روبه رشد را داشته و با عنایت به سنت پیامبر اکرم(ص) و اصول و تعالیم قرآن کریم، زمینه ساز تمدن نوین اسلامی باشیم.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم: زهرا غلامی



 

منبع: تقریب

کلیدواژه: امام جمعه ساوه امام رضا ع اهل بیت ع اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۱۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: اقتصاد دانش‌بنیان موجب زایش فناوری می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی  عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه در آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ در اصفهان با اشاره به دوراندیشی و ژرف‌نگری مقام معظم رهبری که به شکل مستمر بر توسعه علمی و فناوری کشور تأکید دارند، اظهار کرد: این نگاه و تأکید از سوی مقام معظم رهبری در حوزه‌های نوین و فناوری هسته‌ای یک فرصت بی‌نظیر برای اهل تحقیق و پژوهش و هدیه‌ای بزرگ برای ملت ایران است.

او افزود: این فرصت به‌ویژه برای اهل تحقیق، پژوهش، علم و دانشجویان جوانی است که از آن می‌توانند برای قرار گرفتن در مسیر رشد و تعالی بهره ببرند. مقام معظم رهبری در ۲۱ خرداد سال گذشته در جریان دیدار جمعی از متخصصان صنعت هسته‌ای با ایشان، تأکید داشتند که صنعت هسته‌ای در سطح بین‌المللی آبروست.

رئیس سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اینکه نگاه به علم، فناوری، نوآوری یک چرخه است که در آن قادر به تبدیل ایده به محصول هستید، اظهار کرد: شما وقتی ظرفیت و قدرت تبدیل ایده به محصول را داشته باشید، حتماً توانایی تأثیرگذاری در زندگی و مردم جامعه خود را خواهید داشت.

وی افزود: با این نگاه شما قادر خواهید بود بنیان‌های اقتصاد ملی را به معنی واقعی کلمه مستحکم‌تر کرده و در ادامه زنجیره ارزش را بر پایه علم و دانش تقویت کرده و رونق دهید تا در ادامه شاهد به وجود آمدن اقتصاد دانش‌بنیان باشید.

اسلامی تأکید کرد: خروجی اقتصاد دانش‌بنیان را می‌توان جوشش، تلاش و فعالیت‌های علمی بدون توقف دانست که همواره در آن زایش فناوری وجود دارد و می‌توان آن را به سیستم و سامانه تبدیل کرد تا مردم شاهد ارزش‌آفرینی اجتماعی و اقتصادی آن باشند.

معاون رئیس‌جمهور گفت: این مسیری است که مقام معظم رهبری به برکت خون شهدا و انقلاب روی آن تأکید داشته‌اند و سازمان انرژی اتمی ایران یکی از ثمرات این تفکر و راهبرد در عرصه ملی به‌حساب می‌آید.

وی با تأکید بر اینکه باید قدر این نگاه را دانست و تلاش‌های مربوط به آن را بی‌وقفه گسترش داد، اظهار کرد: دشمنان ما با مخالفت، مزاحمت، تحریم، ترور، عملیات خرابکاری صنعتی و دیگر موارد تلاش کردند تا ما به موفقیت نرسیم و این یک واقعیت انکارناپذیر است.

اسلامی با اشاره به اینکه دشمنان با بستن مسیرهای درآمدی به دنبال تضعیف منافع مالی بودند اما با پیشرفت‌های به دست آمده، تمام برنامه‌های آن‌ها با شکست مواجه شد، تصریح کرد: شعار آمریکایی به عنوان سردمداران نظام سلطه در جهان، پیشتازی برای پیشوایی است. شعاری که در سند راهبردی خودشان در بحث منافع و امنیت ملی هرساله روی آن تأکید دارند.

وی تأکید کرد: موضوعی که جغرافیای خاصی نداشته و آن را برای کل جهان متصور هستند و این مسئله در اسناد منافع ملی آن‌ها نیز قید شده است. برای دستیابی به این شعار در راستای اهداف منافع ملی خودشان دو عبارت را دنبال می‌کنند که با «دیپلماسی» یا «زور» این هدف باید تأمین شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه در دنیای امروز محور اساسی برای پرچمداری و پیشوایی، داشتن فناوری‌های قدرت‌ساز و ثروت‌ساز است، افزود: در دوره‌ای ذخایر زیرزمینی قدرت‌ساز بودند اما امروز قدرت در این عناصر معنا می‌گیرد و به همین دلیل است که بابت آن شاهد وقوع جنگ در جهان هستیم تا با همه ابزارها کاری کنند که رقیبی باقی نماند.

وی افزود: این بخشی از حقایق جهان امروز است که با همه ابزارها از جمله تحریم به دنبال ضعیف کردن رقبا هستند و در کنار آن نظام بین‌الملل نیز تحت سلطه آن‌ها است. اتفاقی که امروز استانداردهای دوگانه این نهادهای بین‌المللی در موضوعی چون حقوق بشر و انسانیت را در غزه شاهد هستیم. اینکه بی‌رحمانه غارت و قتل‌عام کرده و به هیچ زن، مرد و کودکی رحم نمی‌کنند.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه این گستاخی و حرکت بی‌شرمانه حتی صدای هم‌کیشان خودشان را نیز درآورده است، گفت: شما چندی پیش شاهد بودید که یهودی‌های مقیم آمریکا تظاهرات سنگین داشتند و با ورود به کنگره و به روایت فیلم‌هایی که منتشر شد، آن را تسخیر کردند. وی ادامه داد: در حالی که هم‌کیشان خودشان علیه آن‌ها شدند اما شاهد این هستیم که آمریکا از این جنایت‌ها حمایت کرده و قطعنامه‌ها را وتو می‌کند.

سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور جمعی از میهمانان و متخصصان داخلی و خارجی در اصفهان برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گرفتاری‌های ما در چه چیزی ریشه دارد؟
  • اسلامی: اقتصاد دانش‌بنیان موجب زایش فناوری می‌شود
  • کنگره جهانی امام رضا(ع) رسانه‌ای برای بیان ظرفیت جهانی شدن سیره و آموزه‌های رضوی
  • اهتزاز پرچم ۱۴۴ متری حرم امام رضا (ع) در میدان نماز اسلامشهر
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید